Vervaagde microblading?
Cover it up met deze tips!

Niets zo aesthetically pleasing als wenkbrauwen die net gemicrobladet zijn. Maar wie zelf al eens een microblading-behandeling onderging, weet ook dat het best wat onderhoud vergt om het resultaat als nieuw te houden. Net zoals elke semipermanente make-up kan microblading na verloop van tijd vervagen, waardoor er een oranje of rooskleurige waas overblijft. En eh, die ziet er wat minder aesthetically pleasing uit …

 

Je kan die kleurwaas laten verwijderen met lasers, maar wist je dat je ze ook makkelijk kan verdoezelen? Ja, zelfs zonder make-up! Alles over browstyling op maat leer je in een opleiding wenkbrauwen bij Huskk en in deze blog geven we je graag al een sneak peek door je te vertellen hoe je vervaagde microblading verdoezelt.

Waarom vervaagt microblading?

Hoewel microblading als een vorm van tatoeëren wordt gezien werkt het niet zo diep in de huid als een traditionele tattoo. Microblading gebeurt met een manuele tool – en dus niet met een machine – en geeft pigment af op de twee buitenste lagen van de huid.

 

Het is normaal dat het pigment na verloop van tijd vervaagt, maar sommige factoren kunnen dit proces versnellen. Denk aan een vette huid, blootstelling aan de zon en het gebruik van skincare acids en retinol. Daarbovenop kan microblading ook sneller vervagen bij wie een tekort heeft aan ijzer. Dat komt omdat het pigment vaak bestaat uit ijzeroxide. Als je lichaam dan ijzer nodig heeft, gaat het dat pigment sneller absorberen om het tekort aan te vullen. Het wordt daarom door wenkbrauwstylisten aanbevolen om elke 12 tot 18 maanden terug te komen voor een microblading top up treatment.     

Zo verdoezel je vervaagde microblading

Kan je om de één of andere reden geen top up treatment laten uitvoeren? Of je nu geen tijd hebt, je brow stylist gesloten is of jij je natuurlijke wenkbrauwen toch eens een kans wil geven – cover it up met deze tricks. De traditionele manier om de vervaagde waas van jouw microbladed wenkbrauwen te verdoezelen is met make-up.

Zo kan je met een dun wenkbrauwpotlood lichte hair strokes tekenen doorheen de wenkbrauwen om hetzelfde effect te bekomen als toen je microblading er nog fris en nieuw uitzag. Zie je verkleuring buiten de vorm van je wenkbrauwen? Dan maskeer je die eenvoudig met concealer en een plat brow highlighter borsteltje.

Maar hoe handig zou het zijn als je niet elke ochtend voor de spiegel moet staan om je brows te perfectioneren? Geloof ons, het kan. Want met brow lamination, de hot and happening behandeling die je overal op social media ziet, kan jij vervaagde microblading verdoezelen zonder make-up. Brow lamination volgt een gelijkaardig proces als lash lifting: de verbindingen tussen de haartjes worden afgebroken en opnieuw opgebouwd in de gewenste positie. Het resultaat? De opgeborstelde fluffy brows  van je dromen!

Opleiding Brow Lamination

In een opleiding Browsculpt bij Huskk leren onze wenkbrauwstylisten (onder andere) brow lamination gebruiken als corrigerende behandeling. Met brow lamination kunnen brow experts symmetrie creëren bij oneven wenkbrauwen, weerbarstige wenkbrauwen in toom brengen of zelfs de haartjes zo positioneren dat ze de vervaagde microblading bedekken. Zo maskeer je niet alleen die onaangename kleurwaas, maar bekom je eigenlijk ook het effect dat je met microblading beoogde: volle wenkbrauwen en een snelle ochtendroutine. Can we get you anything else?

 

Het effect van brow lamination blijft zo’n zes weken zichtbaar. Aangezien het geen semipermanente make-up is, zal je geen kleurvervaging ervaren én hoef je geen rekening te houden met healing time. Brow lamination vormt echt het antwoord op jouw brow prayers!

Zelf aan de slag met browstyling?

Start met een opleiding HD Brows en de vervolgopleiding Browsculpt bij Huskk. We verwelkomen je graag om al onze beauty secrets met je te delen.