Zo creëer je wenkbrauwen
als Cara Delevingne

Geen enkel paar wenkbrauwen stond de voorbije jaren zo in de spotlights als die van model en actrice Cara Delevingne. En met een goede reden, want ook wij kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Cara’s bushy brows zijn al jaren een grote inspiratiebron voor wenkbrauwstylisten die van hun klanten de vraag krijgen naar net zo’n volle wenkbrauwen. Maar wat is nu het grote geheim achter Cara’s brow look? Ontdek hier onze beste tips om aan de slag te gaan met wenkbrauwen à la Delevingne.

Heb je al volle wenkbrauwen? Let’s get Cara!

Wie van nature al net zo’n volle wenkbrauwen als Cara Delevingne heeft, is een echte lucky bird. Want dan is die iconische power brow look heel eenvoudig te recreëren! Vaak heb je enkel maar een transparante brow gel nodig om de haartjes vast te zetten en op hun plaats te houden. Toch nog een paar gaps tussen de haartjes in? Werk ze bij met een dun wenkbrauwpotlood zoals het Pro Pencil in een tint die aanleunt bij de kleur van je wenkbrauwhaartjes. Een natuurlijke look gegarandeerd!

 

Cara zelf gaf tijdens een interview met Byrdie haar beste advies prijs om bushy brows te verzorgen. “Laat hun natuurlijke vorm de vrije loop gaan – hoe wilder, hoe beter. Wil je ze bijtekenen of invullen, blijf dan steeds trouw aan hun vorm. Hoewel dat natuurlijk vooral van je gelaatsvorm afhangt.”

 

Yes, please! We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen. Bij Huskk weten we dat wenkbrauwstyling een bespoke business is en delen we die visie maar al te graag met onze studenten in de opleiding wenkbrauwen. Zij leren onder andere shapen en kleuren, maar ook brow mapping op basis van de gezichtsvorm én persoonlijke voorkeur van de klant.

Eerder dunne wenkbrauwen? Fake it ‘til you make it.

Let’s be honest: we zijn niet allemaal zo gezegend met volle wenkbrauwen als Cara Delevingne. Maar daarom hoef je jouw brow goals nog niet op te geven! Wees gerust, ook met dunnere wenkbrauwen kan je een bushy brow look bekomen.

 

Wie in een enthousiaste bui teveel epileerde, begint best bij het begin: de wenkbrauwhaartjes laten teruggroeien. Dat proces kan je versnellen met een eyebrow growth serum, maar ook het advies van een HD Brows Expert helpt om jouw regrowth journey zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Lees: bushy brows, ASAP.

 

En tot het zover is? Fake it ‘til you make it met make-up. Door verschillende texturen te gebruiken kan je diepte en dimensie toevoegen om kale plekjes te verdoezelen. Breng eerst een poeder aan voor een solide basis en om de gewenste vorm uit te tekenen. Je kan bijvoorbeeld werken met een wenkbrauwpalet waarin je verschillende tinten kan mengen tot jouw ideale shade match. Het poeder breng je met de Fine Angled Brow Brush aan van de wenkbrauwboog tot het uiteinde. Het overgebleven product op je borstel kan je door het begin van de wenkbrauw halen, wat zorgt voor een zachtere look.

 

Vervolgens ga je de illusie van wenkbrauwhaartjes creëren. Een dun, uittrekbaar wenkbrauwpotlood is perfect om zachte strokes te tekenen die op echte haartjes lijken en zo de gaatjes in je wenkbrauw opvullen. Ga je all out? Werk je wenkbrauwen dan af met een getinte wenkbrauwgel die de natuurlijke haartjes accentueert en extra volume geeft. Borstel de wenkbrauwhaartjes omhoog voor een instant volle look.

 

Remember: je wil dat je wenkbrauwen – net zoals die van Cara Delevingne – zo natuurlijk mogelijk ogen. Voer elke stap dus light-handed uit om te voorkomen dat je wenkbrauwen er te zwaar of hoekig uitzien.

That’s it! Een look à la Cara Delevingne in enkele stappen.

Wil je meer leren over browstyling, een opleiding wenkbrauwen volgen en zelf wenkbrauwstylist worden? Ontdek de opleiding BrowBoss bij Huskk en maak van beauty je business.