Browstyling voor roodharigen?
Dit zijn de beste producten!

Ben je op zoek naar dé wenkbrauwproducten voor roodharigen? Of je nu wenkbrauwstylist bent, een opleiding wenkbrauwen volgt of je eigen brows naar een volgend level wil tillen: we’ve got you covered. Want we weten dat het niet evident is om de juiste shade match te vinden voor een lady in red. Het ene product is te donker, het andere te licht of het ziet er gewoon niet natuurlijk uit. Met deze gids ga je wél feilloos aan de slag met browstyling voor roodharigen.

Het perfecte wenkbrauwproduct voor roodharigen

Eigenlijk ligt de grootste uitdaging niet bij het vinden van de juiste kleur, wel bij het vinden van het juiste product. Wenkbrauwproducten hebben namelijk elk hun eigen finish en creëren steeds een andere look. Zo zorgt een traditioneel wenkbrauwpotlood voor een strakke afwerking terwijl een dun, uittrekbaar potlood zachter en natuurlijker oogt.

 

Nog subtieler is een getinte wenkbrauwgel. Die zorgt voor volle brows en zet de haartjes vast in een brushed up look . Helemaal on trend! Wie echt opvallende, Instagram-worthy wenkbrauwen wil bekomen kiest voor een brow pomade. Die blijft heel goed zitten zonder doorheen de dag uit te lopen of te vervagen, perfect voor wie een vette huid heeft waarop make-up snel vervaagt.

Shade match made in heaven

Net zoals bij blondines, brunettes en zwartharigen is er ook voor roodharigen geen one-shade-suits-all optie. De beste kleur voor een wenkbrauwproduct hangt af van de ondertoon van het haar én van de look die je wil bekomen. De meeste mensen willen dat hun wenkbrauwen flawlessly bij hun haar matchen of er toch dicht bij in de buurt komen. Daarom raden we voor roodharigen de kleur Siren aan, een warm kastanjebruin dat bij de meeste rode lokken heel natuurlijk oogt.

 

Liever lichte of juist donkere wenkbrauwen voor een opvallend, contrasterend effect? Kies dan voor een blond of juist lichtbruin wenkbrauwpotlood. Welke kleur je ook kiest, zorg in ieder geval dat die een warme ondertoon heeft. Een koelere tint steekt te veel af tegen de warme haarkleur en doet de huid er vaal uitzien – no thank you!

Tips voor roodharigen met lichte wenkbrauwen

Natuurlijke gingers hebben vaak hele lichte wenkbrauwhaartjes. Dé oplossing om hun blik (en zelfvertrouwen) te boosten is om de wenkbrauwen te tinten. De HD Brows-behandeling met tinting is effectief, long-lasting én je hoeft niet bang te zijn van een onnatuurlijk resultaat. Er wordt namelijk steeds een kleurmix op maat gemaakt, afhankelijk van de haarkleur en de persoonlijke voorkeur van de klant. Is de wenkbrauwen tinten geen optie? Dan kan je ook met een getinte wenkbrauwgel in de kleur Siren een flatterende, natuurlijke look bekomen.

Zelf aan de slag met browstyling?

Bij Huskk weten we dat wenkbrauwstyling een bespoke business is en delen we die visie maar al te graag met onze studenten. Schrijf je nu in voor de opleiding wenkbrauwen van HD Brows.